Bezig met laden…

Sportakkoord Stichtse Vecht

Meer inwoners van Stichtse Vecht gaan met plezier sporten en bewegen!
Inschrijven Nieuwsbrief

Opgeven kan nog, praat mee bij de Aftrap!

Al 24 betrokkenen hebben zich aangemeld voor de Aftrap. Een mooie groep mensen, maar daar kan nog meer bij.

We gaan samen aan de slag met vertegenwoordigers van verenigingen, basisscholen, voortgezet onderwijs, buurtsportcoaches, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, bedrijfsleven om een sterk netwerk te bouwen. Een netwerk met als doel om steeds meer mensen aan het sporten te krijgen. Sport krijgt in onze maatschappij door onder andere het nationaal sportakkoord een belangrijke plek toegewezen. Dat is niet zomaar. Uit onderzoek blijkt dat sport van invloed is op ons welbevinden en gezondheid. Sporten lijkt vanzelfsprekend. Helaas is dat voor heel veel doelgroepen nog niet het geval. Kinderen hebben een bewegingsachterstand. Het buitenspelen is niet meer automatisch. Sommige ouders kunnen de contributie voor een sportvereniging niet betalen. Volwassenen hebben het vaak heel erg druk. Sporten schiet er regelmatig bij in. Ouderen zijn niet altijd makkelijk te motiveren om meer te gaan bewegen. Sportvoorzieningen laten soms te wensen over. Zo maar wat voorbeelden uit de praktijk. Door samen aan oplossingen te werken komen we verder!

Berichten navigatie:

Vorig bericht:
Volgend bericht:

Geef een antwoord