Loading…

Sportakkoord Stichtse Vecht

Meer inwoners van Stichtse Vecht gaan met plezier sporten en bewegen!
Inschrijven Nieuwsbrief

Nieuws archief

29-01-2020 ‘het Spel’ begint zich te vullen, schrijf je in!

De eerste inschrijvingen voor ‘het’ Spel zijn binnen. Zeventien deelnemers hebben zich ingeschreven. De inschrijvingen zijn tot nu toe mooi verdeeld over alle vijf thema’s. Heb je je nog niet ingeschreven? Doe dat dan via deze link! Jij wilt toch ook meedoen in het verder vormgeven van het sportakkoord Stichtse Vecht?!


22-01-2020 Vervolg na de aftrap is ingezet, lees hier de nieuwsbrief!

Bekijk hier de nieuwste nieuwsbrief van het Sportakkoord Stichtse Vecht!


17-01-2020 Nieuws over de themateams, stappenplan & planning en ‘het spel’!

Een overzicht van de inschrijvingen voor de themateams en een korte inleiding per thema zijn hier te lezen.

Daarnaast is het stappenplan en de planning om te komen tot het sportakkoord Stichtse Vecht toegevoegd aan de site. Ook de foto’s van de ingevulde placemats van ‘de Aftrap’ zijn toegevoegd aan de site.

Tot slot een ‘Save the date’ voor ‘het Spel’. ‘Het Spel’ zal waarschijnlijk plaatsvinden op woensdag 12 februari 2020.

‘Het Spel’ is een productieve ontmoeting onder leiding van de sportformateur. Het gaat hierbij om een interactieve sessie waarin wordt toegewerkt naar gezamenlijke (concrete) toekomstperspectieven met ambities, doelstellingen, programma’s/ projecten en een beschrijving van rollen. Aan de hand van ‘het Spel’ worden de contouren (het concept) van het lokale akkoord duidelijk. Na afloop van deze stap wordt een eerste concept lokaal sportakkoord vormgegeven. ‘Het Spel’ zal tegelijk ‘gespeeld’ worden met alle themateams. Meer informatie volgt!


14-12-2019 Interview + podcast RTV Stichtse Vecht

In het programma Grijs van haar, jong van geest van RTV Stichtse Vecht vertelden Marja Nieuwenhuis en Irmgard Michielsen waarom een lokaal sportakkoord belangrijk is. In de podcast hoort u er meer over. Van de live radio uitzending op 14-12-2019 van 19:00-20:00 zijn helaas geen opnamen beschikbaar.

 


12-12-2019 Succesvolle aftrap sportakkoord Stichtse Vecht!

Ruim 50 betrokkenen uit onder andere sport, welzijn, zorg en onderwijs waren woensdagavond 11 december aanwezig bij de Aftrap van het Sportakkoord Stichtse Vecht. Onder leiding van Sportformateur Marja Nieuwenhuis werd een start gemaakt met de invulling van ons lokale sportakkoord, dat op 8 april helemaal klaar moet zijn. Lees hier de nieuwsbrief! En download hier de presentatie.


02-12-2019 Opgeven kan nog, praat mee bij de Aftrap!

Al 24 betrokkenen hebben zich aangemeld voor de Aftrap. Een mooie groep mensen, maar daar kan nog meer bij.

We gaan samen aan de slag met vertegenwoordigers van verenigingen, basisscholen, voortgezet onderwijs, buurtsportcoaches, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, bedrijfsleven om een sterk netwerk te bouwen. Een netwerk met als doel om steeds meer mensen aan het sporten te krijgen. Sport krijgt in onze maatschappij door onder andere het nationaal sportakkoord een belangrijke plek toegewezen. Dat is niet zomaar. Uit onderzoek blijkt dat sport van invloed is op ons welbevinden en gezondheid. Sporten lijkt vanzelfsprekend. Helaas is dat voor heel veel doelgroepen nog niet het geval. Kinderen hebben een bewegingsachterstand. Het buitenspelen is niet meer automatisch. Sommige ouders kunnen de contributie voor een sportvereniging niet betalen. Volwassenen hebben het vaak heel erg druk. Sporten schiet er regelmatig bij in. Ouderen zijn niet altijd makkelijk te motiveren om meer te gaan bewegen. Sportvoorzieningen laten soms te wensen over. Zo maar wat voorbeelden uit de praktijk. Door samen aan oplossingen te werken komen we verder!


21-11-2019 Eerste nieuwsbrief online!

Lees hier de eerste nieuwsbrief


20-11-2019 Locatie en datum ‘de Aftrap’ vastgelegd

Op 11 december om 19:30 uur zal bij Voetbalvereniging OSM’75 de Aftrap plaatsvinden van het sportakkoord Stichtse Vecht. Lees de nieuwsbrief en schrijf je in via dit formulier

11 december 2019
19:30-22:00 uur
inloop va 19:00 uur, kom op tijd 🙂 fluitsignaal klinkt om 19:30 uur

Voetbalvereniging OSM’75
Fazantenkamp 619
Sportpark Fazantenkamp
3607 DK Maarssen

Neem contact met ons op via 0651311552 of sportformateur@sportakkoordstichtsevecht.nl


08-11-2019 Sportformateur aangesteld

Marja Nieuwenhuis van advies en onderzoeksbureau Kennispraktijk is aangesteld als sportformateur. Ga naar de contactpagina om haar te bereiken.

Zij heeft de volgende taken:

  • Fungeert als procesbegeleider
  • Heeft de taak om diverse partijen aan tafel te krijgen
  • Faciliteert het gesprek over de invulling van het lokale sportakkoord en de afspraken daarbinnen
  • Stelt het lokale sportakkoord samen met de partners op

05-11-2019 Intentieverklaring getekend!

Op dinsdag 5 november hebben Stichting Welzijn Stichtse Vecht, de Sportraad Stichtse Vecht, Stichting Sport4All en het college van de gemeente Stichtse Vecht de intentieverklaring getekend om de vorming van een lokaal sportakkoord op te starten.

Hiermee wordt aanspraak gemaakt op de rijksmiddelen voor de opzet en uitvoering van een lokaal sportakkoord.

Er zijn rijksmiddelen beschikbaar voor lokale akkoorden, ten eerste voor de inzet van een procesbegeleider (sportformateur) om tot de vorming van een lokaal akkoord te komen. Na oplevering van het sportakkoord is er ook uitvoeringsbudget beschikbaar.

Een lokaal sportakkoord vormt een positieve impuls aan de samenwerking tussen sportaanbieders onderling, bevordert partnerschappen tussen sport en maatschappelijke partners.